Max Verstappen zat gisteren voor de eerste keer in zijn nieuwe wagen

11 februari 2016 — Max Verstappen heeft gisteren voor het eerst plaatsgenomen in de nieuwe wagen van Toro Rosso.


De Nederlander liet in de fabriek van Toro Rosso zijn stoeltje voor de nieuwe wagen schuimen, wat toch altijd wel een belangrijk moment is.

“We hebben twee stoeltjes gemaakt. Het team heeft dat snel voor elkaar gekregen, het ging allemaal prima,” zei Max tegenover verstappen.nl. “Als het schuim na ongeveer een kwartier hard is geworden, wordt het stoeltje bijgesneden en glad gemaakt om het perfect te krijgen. Dat heeft tijd nodig. Er is ook meteen gekeken naar de pedalen, de stuurhoogte en mijn zithoogte.”

Vandaag vindt er nog een medische controle in Zwitserland plaats, waarna hij op vrijdag voor het eerst met de nieuwe wagen zal ‘rijden’.

Dat ‘rijden’ is wel nog niet in het echt met de STR11. Het baandebuut van de STR11 is immers pas later deze maand voorzien, tijdens de eerste wintertest op het Circuit de Catalunya. Verstappen zal morgen in de simulator voor de eerste keer met de 2016-configuratie rijden.

“Vrijdag zit ik bij Red Bull in de simulator en rijd ik voor de eerste keer met de nieuwe 2016-configuratie. De simulator benadert de werkelijkheid erg goed, dus ik ben benieuwd. Hoe het daadwerkelijk op het circuit zal gaan, is daarna afwachten. We hebben veel updates en zullen zien hoe ver die ons brengen,” blikt Verstappen vooruit naar die eerste virtuele ervaring met de STR11.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België