Max Verstappen: “Zeer blij met deze tweede plaats!”

27 september 2020 — Op zaterdag veroverde Max Verstappen enigszins verrassend de tweede plaats, een eer die hem ook ongeveer even verrassend tijdens de race te beurt viel.

Dat Mercedes op de Sochi Autodrom over de snelste bolide beschikte werd eerder tijdens het raceweekend al vlug duidelijk maar dat betekent nog niet dat je op de plaatsen één en twee over de finish rijdt, daar was vandaag nog eens een bewijs van.

Max Verstappen profiteerde immers optimaal van de steekjes die Lewis Hamilton liet vallen om zo als tweede te finishen. Verstappen was met die tweede plaats uiteraard zeer tevreden.

“De Mercedessen zijn sneller, dus ze zullen je toch wel inhalen. Dit circuit staat bekend als een Mercedes-circuit,” blikt Verstappen terug op de race. “Ze zijn hier altijd dominant geweest. Ik probeerde mijn eigen race te rijden.”

“Ik denk dat we het goed hebben gemanaged en we hebben als team alles goed gedaan. We hebben het resultaat gemaximaliseerd, dus ik ben erg blij met de tweede plaats. Na twee uitvalbeurten is het mooi om zo terug te komen en waardevolle punten te pakken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België