McLaren: “Absoluut geen sprake van crisis”

07 maart 2018 — McLaren-teambaas Eric Boullier laat weten dat er absoluut geen sprake is van een crisis bij zijn team.


Gisteren was het de beurt aan Stoffel Vandoorne om met de MCL33 aan de slag te gaan maar technische problemen zorgden ervoor dat de tweede testweek voor McLaren alweer in mineur startte. Onze landgenoot wist slechts 38 rondjes vol te maken op het Circuit de Barcelona-Catalunya nadat zijn bolide hem drie keer in de steek gelaten had.

Twee keer hield de Renault-krachtbron er mee op en een derde hydraulisch probleem zorgde ervoor dat het testprogramma voor de namiddag in het water viel. De eerste testweek verliep ook alles behalve rimpelloos voor de renstal uit Woking maar desondanks wil teambaas Boullier nog iet van een crisis spreken.

“Dit zijn nog maar testen,” aldus de Fransman tegen ‘Sky Sports’. “We zoeken de limieten van de auto op in verschillende omstandigheden en afstellingen. Soms werken die testen en soms niet.”

“Deze auto’s zijn zo complex. Het is veel moeilijker dan vroeger om iets aan het hart van de auto te veranderen, toen was alles veel simpeler. Er zijn belangrijke delen die moeten getest worden en er zijn er minder belangrijke, we gaan ons best doen om het maximale aantal kilometers uit de resterende dagen te halen.”

Vandaag zit Fernando Alonso achter het stuur van de MCL33.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België