McLaren-baas: “Alonso kan in 2016 een sabbatjaar nemen”

28 november 2015 — Volgens McLaren-baas Ron Dennis bestaat de mogelijkheid om Fernando Alonso komend jaar een sabbatjaar te laten nemen.


McLaren-Honda kende dit jaar een teleurstellend F1-seizoen. De renstal bevestigde Alonso en Button reeds als rijdersduo voor volgend jaar met onze landgenoot Stoffel Vandoorne als test- en reserverijder. De renstal gaat echter met heel wat vraagtekens de winterperiode in.

Momenteel is het de bedoeling om met deze rijdersbezetting aan het F1-seizoen 2016 te beginnen maar volgens Ron Dennis bestaat de mogelijkheid om Alonso een sabbatjaar te laten nemen indien de wagen van volgend seizoen net als die van dit seizoen veel te traag blijkt te zijn.

Reeds tijdens het raceweekend in Japan liet Alonso uitschijnen dat hij niet wist of hij in 2016 voor McLaren zou rijden. De speculaties over Alonso zijn toekomst bij McLaren-Honda gingen echter snel liggen aangezien de Spanjaard over een driejarig contract bij de renstal beschikt.

McLaren-baas Ron Dennis heeft nu echter laten uitschijnen dat Alonso ondanks zijn driejarig contract ook een seizoen aan de kant kan zitten en dus een sabbatjaar kan nemen indien de wagen te traag is.

“Ik sta voor alles open en enkele ideeën waaronder een sabbatjaar behoren tot de mogelijkheden,” aldus Ron Dennis.

Volgens de McLaren-baas is het momenteel echter niet de bedoeling om Alonso een sabbatjaar te laten nemen.

“Momenteel denken we te weten in welke situatie we ons volgend jaar zullen bevinden.  Mochten we desondanks toch een beslissing nemen, dan doen we dat gezamenlijk. Momenteel bestaat ons rijdersduo echter uit Jenson Button en Fernando Alonso,” besluit Ron Dennis.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België