McLaren-Baas: “Alonso toont met zijn commentaar een gebrek aan professionaliteit”

27 september 2015 — Fernando Alonso riep tijdens de GP van Japan over de boordradio dat de Honda-motor wel een GP2-motor leek. Een uitspraak die ongetwijfeld hard zal aangekomen zijn bij Honda, maar ook McLaren-baas Ron Dennis weet de uitspraak van Alonso maar matig te appreciëren.


Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Fernando Alonso de Honda-motor over de boordradio bekritiseerde. Maar net nu in Japan, het thuisland van Honda, zo’n harde woorden gebruiken, dat gaat erover volgens Ron Dennis.

Volgens Ron Dennis toont Alonso daarmee niet het niveau van professionaliteit dat hij van zijn rijders verwacht.

“Ik wil zo’n zaken niet door de vingers zien want het is niet het professionalisme dat ik van onze rijders verwacht,” zei de McLaren-baas na afloop van de race. “Hij zit in de wagen, hij is gefrustreerd en uiteraard haalt hij uit naar de technische staf. Het was echter geen constructieve manier waarop hij uithaalde naar Honda.”

“De rijders moeten via de gepaste kanalen zoiets overbrengen en dat is Eric Boullier, of onder sommige omstandigheden ikzelf.”

Volgens Ron Dennis werd de uitspraak van Alonso veroorzaakt door een cumul van slechte resultaten, iets waarin het team ook zelf absoluut verandering wil brengen.

“Alles wat onze rijders nu zeggen vindt zijn oorsprong in een bron van frustratie, ontgoocheling en demotivatie. We zijn allemaal gedemotiveerd,” aldus Ron Dennis. “We moeten door deze moeilijke situatie heen alsook de leercurve om een competitieve motor te hebben. Dat is geen denigrerende uitspraak ten aanzien van Honda.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België