McLaren-baas Ron Dennis: “Jenson Button rijdt ook in 2016 voor ons”

27 september 2015 — Ron Dennis heeft vlak voor de GP van Japan tegenover Sky Sports laten verstaan dat Jenson Button ondanks alle speculaties ook volgend jaar nog voor McLaren-Honda zal racen.


De Brit is al enkele weken het onderwerp van wilde speculaties. Button zou in Japan zijn afscheid van de Formule 1 aankondigen, toch indien we de geruchten geloofden.

Maar het tegenovergestelde lijkt waar. McLaren-Baas Ron Dennis liet tegenover Sky Sports immers weten dat Button ook in 2016 voor McLaren zal rijden.

“Ja, wat wil wil je nog meer?” antwoordde Ron Dennis op de vraag of Fernando Alonso en Jenson Button ook volgend jaar het rijdersduo bij McLaren-Honda vormen.

Waarmee we dus definitief een kruis mogen maken over de kansen voor Stoffel Vandoorne op een racezitje bij McLaren-Honda in 2016. Vandoorne wordt echter ook genoemd als kanshebber voor een racezitje bij Renault, indien ze daadwerkelijk het Lotus F1 team overnemen.

Voor Button zou het alvast betekenen dat hij volgend jaar aan zijn zeventiende (!) seizoen in de Formule 1 mag beginnen. Van de actieve rijders is Button de rijder met het meeste aantal F1-races achter zijn naam. Wat het meeste aantal races ooit in de F1 betreft moet hij enkel Rubens Barrichello en Michael Schumacher laten voorgaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België