McLaren-baas Ron Dennis gefrustreerd omdat Alonso geen tweede scan mocht ondergaan

03 april 2016 — McLaren-baas Ron Dennis heeft bevestigd dat er op vrijdag aan de FIA een verzoek werd gedaan om Alonso bijkomend te laten testen.


Er werd echter geen toestemming gegeven om Fernando Alonso bijkomend een scan te laten ondergaan en dat vindt Ron Dennis erg frustrerend.

“Het is frustrerend want we zijn een team dat door data wordt gedreven,” zei Ron Dennis tegenover Sky Sports. “De scans waarnaar men heeft gekeken werden op maandag genomen. We wensten simpelweg de mogelijkheid om Fernando opnieuw een scan te laten ondergaan. Indien alles in orde was, ‘ok’ dan. Indien dat niet het geval was dan was het nu eenmaal zou. Het was echter frustrerend om zo’n logische handeling niet te mogen doen.”

Ron Dennis heeft naar eigen zeggen geen probleem met de veiligheidsprocedures in de Formule 1. Volgens hem bestaat er simpelweg een meningsverschil over de mate waarin Alonso verwond is.

“Normaal gesproken bepalen teams in sporten zoals voetbal enz. zelf of hun spelers fit genoeg zijn. Ik begrijp echter volledig het standpunt dat de F1-dokter de veiligheid van alle rijders in acht neemt. Ik denk niet dat er iets was dat de veiligheid van de andere rijders in het gedrang kon brengen. Het was echt aan het team en Fernando om een beslissing te nemen,” besluit de McLaren-baas.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België