McLaren-baas: “Vol ongeloof na nieuw motorprobleem bij Alonso”

13 mei 2017 — Twee bochten ver geraakte Fernando Alonso op het Circuit de Barcelona-Catalunya alvorens zijn wagen aan de kant moest parkeren door alweer een probleem met de Honda-motor. Ongeloof bij de Spaanse fans, maar niet alleen bij hen. Ook McLaren-Baas Zak Brown kon zijn ogen niet geloven.


Honda had in de aanloop naar de Spaanse GP getracht om de betrouwbaarheid van haar motor te verbeteren. Niet echt gelukt, zo mochten we amper enkele minuten ver in de eerste oefensessie constateren.

Uiteraard was Alonso gefrustreerd maar hij niet alleen. Ook bij McLaren leidde het tot heel wat blikken van ongeloof, waaronder ook bij McLaren-baas Zak Brown.

‘Droefheid, teleurstelling, simpelweg een vorm van ongeloof,” zei Brown over de vroegtijdige exit van Alonso tijdens de eerste oefensessie. “Je mag er niet treurig over blijven en bij de pakken blijven zitten. Het beste was dan ook om zo snel mogelijk de focus te verleggen naar de wagen van Stoffel om te zien wat we konden leren.”

“Gezien de omstandigheden heeft hij het erg goed goed, hij heeft uitstekend werd verricht. Vervolgens hoop je te weten te komen wat het probleem bij Alonso veroorzaakte.”

Ook tijdens de tweede oefensessie ondervond Alonso nog heel wat problemen. De Spanjaard hoopt dan ook ongetwijfeld dat de derde oefensessie en de kwalificatie een stuk beter verlopen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België