McLaren bevestigt onder voorbehoud deelname Alonso aan GP van Maleisië

23 maart 2015 — McLaren-Honda heeft onder voorbehoud bevestigd dat Fernando Alonso komend weekend zal deelnemen aan de GP van Maleisië.


De Spanjaard moest zondag enkele medische tests ondergaan aan de universiteit van Cambridge en die zouden goed verlopen zijn. Vandaag bevestigde McLaren vervolgens dat de Spanjaard zal deelnemen aan de GP van Maleisië, onder voorbehoud dat hij donderdag nog enkele bijkomende medische tests doorstaat.

Normaal gesproken zouden die tests geen problemen mogen opleveren. Eerder liet de manager van Alonso, Luis Garcia Abad, reeds verstaan dat hij geen problemen verwacht tijdens de bijkomende tests op donderdag.

Het team van McLaren liet eveneens weten dat ze het probleem dat heeft geleid tot de crash van Alonso tijdens de F1-test niet hebben kunnen reconstrueren. Volgens de Spanjaard stuurde de wagen erg zwaar vlak voor de crash. De renstal vond ook niets bijzonder terug in de telemetriegegevens van Alonso zijn wagen.

Indien Fernando Alonso daadwerkelijk deelneemt aan de GP van Maleisië zal het team in zijn wagen wel een extra sensor voorzien, dit om een aantal zaken extra in de gaten te kunnen houden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België