McLaren bevestigt nieuwe samenwerking met BP en Castrol

11 februari 2017 — McLaren heeft bevestigd dat het voor 2017 overschakelt naar brandstof van BP en smeermiddelen van Castrol. Nadat de geruchten al langer de ronde deden werd dit nieuws gisteren eindelijk officieel.


De lange samenwerking van ExxonMobil en McLaren kwam tot een einde toen bekend raakte dat ExxonMobil vanaf 2017 ging samenwerken met Red Bull Racing.

“Deze overeenkomst van BP, Castrol en McLaren is er een tussen merken die een langdurige en erkende passie voor innovatie hebben in alles wat ze doen. Ons team voorziet een wereldwijd platform voor Castrol in aangepaste en geavanceerde technologie op het vlak van smeermiddelen,” klinkt het bij Jonathan Neale, de CEO van de McLaren Technology Group.

BP en Castrol hadden al eerder een terugkeer naar de F1 bevestigd door een samenwerking aan te kondigen met Renault. Het bedrijf zal daarnaast ook smeermiddelen en olie leveren aan de automobielafdeling van McLaren.

“De samenwerking tussen Castrol en McLaren Automotive is een belangrijke stap in het proces om het hoogste niveau van prestatie en efficiëntie van onze motoren te bereiken in de Sport en Super car reeksen. Castrol zal hierin niet alleen de bestaande maar ook de toekomstige wagens vooruit helpen in efficiëntie,” voegde Mike Flewitt, de CEO van McLaren Automotive, er nog aan toe.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België