logo
 

McLaren biedt Ricciardo twintig miljoen per jaar

21 juni 2018 — Daniel Ricciardo is grof wild op de rijdersmarkt, naar verluidt wil McLaren diep in de buidel tasten om de Australiër te overtuigen. Zo staat te lezen in het Duitse ‘Sport Bild.’

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Als Ricciardo ingaat op het voorstel van McLaren kan hij een van de best verdienende rijders van de grid worden. Er ligt momenteel een voorstel op tafel in Woking dat ‘Danny Ric’ twintig miljoen dollar per jaar zou laten verdienen, dat is een verdrievoudiging van wat hij nu bij Red Bull verdient.

Red Bull talentenjager Dr Helmut Marko is er zich van bewust dat zijn rijder gegeerd is op de rijdersmarkt.

“Onze Daniel is de koning van de markt,” aldus Marko. “McLaren biedt hem elke week meer en meer.”

Terwijl ze het geld naar Ricciardo toegooien bij McLaren gelooft Marko echter dat hij meer voelt voor een overstap naar een topteam zoals Mercedes of Ferrari indien hij Red Bull zou verlaten. Marko laat ook nog weten dat de Australiër wacht tot Lewis Hamilton getekend heeft om een beslissing te nemen.

“Hij wil nergens tekenen voor Hamilton getekend heeft. Dat is een beetje vreemd en ik hoop dat er snel een einde aan komt.”

Hoewel het voorstel van McLaren voor Ricciardo een mooie opslag zou betekenen komt hij toch niet in de buurt van wat Vettel en Hamilton verdienen. De Duitser strijk naar verluidt zestig miljoen dollar per jaar op terwijl Hamilton niet veel moet onderdoen met vijftig miljoen dollar.

Op dit moment vinden we Ricciardo terug op een vierde plaats in de strijd om de wereldtitel. Valtteri Bottas speelde haasje over met de Australiër nadat die laatste niet verder dan een vierde plaats geraakte tijdens de GP van Canada.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België