McLaren: “Circuit in China zal ons zwakke punt benadrukken”

04 april 2017 — McLaren kijkt niet echt uit naar het raceweekend in China. Volgens teambaas Eric Boullier zal het circuit waarop komend weekend wordt gereden de zwakke punten van McLaren benadrukken.


McLaren kende een teleurstellend eerste raceweekend in Australië. Fernando Alonso moest opgeven en onze landgenoot Stoffel Vandoorne finiste de race als dertiende op de laatste plaats.

Voorafgaand aan de tweede race in China blikt McLaren vooruit naar de race op het Shanghai International Circuit. McLaren verwacht niet veel beterschap in China aangezien de karakteristieken van het Shanghai International Circuit de pijnpunten van McLaren benadrukken en bloot leggen.

“Shanghai staat bekend als een redelijk onvoorspelbaar raceweekend en dat omwille van verschillende redenen. Het vormt een serieuze belasting voor de wagens, de banden en de power units. Ik kan nu alvast voorspellen dat onze snelheid in vergelijking met de concurrentie niet zo goed zal zitten als in Australië. We zullen echter blijven aanvallen en de race aanvatten met onze kenmerkende vechtlust. Het belangrijkste is dat we de motor ondertussen betrouwbaarder maken, dit primeeert op een eventuele focus op performantie,” besluit Eric Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België