McLaren: “Concurrentie had Lando Norris anders ingepikt”

05 september 2018 — Volgens McLaren-CEO Zak Brown stond zijn team onder druk om Lando Norris een racezitje in de F1 te geven omdat anders de concurrentie Norris had weggepikt bij McLaren.


Hoe concreet die dreiging was blijkt uit een uitspraak van Dr. Helmut Marko van Red Bul die beweerde dat McLaren tot het einde van de maand had om het 18-jarige Britse racetalent een contract te laten tekenen.

McLaren-baas Zak Brown bevestigde in de nasleep van de aankondiging dat Norris volgend jaar voor McLaren zal racen dat er een reële dreiging was dat Norris zou weggeplukt worden door de concurrentie.

“We wisten dat hij door een ander team ingepikt zou worden,” aldus Norris tegenover ‘Racefans’.

“We hebben altijd gezegd dat we ronde de zomerperiode een beslissing zouden nemen, daardoor stonden we dus niet onder druk. We waren er ons echter van bewust dat indien hij niet voor ons zou rijden, dat hij dan voor een ander team zou racen.”

En dat andere team zou dan volgens zowel Brown alsook de speculaties Toro Rosso geweest zijn.

“Ik vermoed dat het Toro Rosso zou zijn. Op basis van de telefoontjes die ik heb gekregen was er echter meer dan één team geïnteresseerd.”

En die vele telefoontjes kreeg Zak Brown omdat hij naast zijn activiteiten bij McLaren ook bij het management van Lando Norris betrokken was. Volgens Brown had dat echter geen invloed op de rijderskeuze bij McLaren.

“Ik heb reeds voor ik naar McLaren kwam Lando zijn zaken behartigd, nog voor Lando deel uitmaakte ook van McLaren. Ik ben vanaf de eerste dag ook transparant geweest tegenover de aandeelhouders van McLaren.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België