McLaren: “De breuk met Honda was een erg dure scheiding”

28 november 2018 — McLaren maakte het voorbije seizoen de overstap van de Honda-motor naar motoren Renault. De erg grote stap vooruit betekende dat niet want McLaren geraakte met de Renault-motor in haar wagen niet verder dan de zesde plaats in het constructeurkampioenschap. Desondanks was de erg dure scheiding van Honda volgens McLaren de enige juiste keuze.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Vanaf volgend seizoen wordt Honda de motorleverancier van Max Verstappen en het Red Bull F1 team. Honda zal daardoor opnieuw onder enorme druk komen te staan, net zoals dat ook bij McLaren het geval was. Bij McLaren werd er na verschillende jaren van mislukking gekozen voor een scheiding.

“Het was in het belang van McLaren voor de lange termijn,” aldus Sheikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, die tegelijkertijd toegaf dat de scheiding van Honda een ‘dure scheiding’ was. “Het was een dure beslissing.”

Na de scheiding van Honda moest er immers extra geld voorzien worden om de verliezen van McLaren te dekken. Volgens Sheikh Mohammed is men echter vastberaden om van McLaren opnieuw een succesvolle renstal te maken.

“We zijn toegewijd tot dit verhaal. De weg die we uitgaan is de juiste, we zijn op de goede weg.”

Ondanks de breuk met Honda blijft er wel een enorm respect bestaan tegenover de voormalige motorpartner waarmee het in een ver verleden erg succesvol was.

“We hebben een enorm respect voor Honda maar onze relatie werkte niet dus we hadden een beschaafde discussie en we besloten om uit elkaar te gaan.”

“We zullen dit doorstaan. Onze situatie is frustrerend maar we zijn racers in hart en nieren maar je moet doorzetten,” besloot Sheikh Mohammed.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België