logo
 

McLaren: “De huidige situatie verplicht ons orde op zaken te stellen”

05 juli 2018 — Zak Brown laat weten dat het hem pijn doet dat McLaren de verwachtingen van de fans niet kan waarmaken. Daarom voelt hij zich verplicht om orde op zaken te stellen.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

McLaren begon aan het huidige seizoen met hoge verwachtingen, Honda werd ingeruild voor Renault en er werd gedroomd van podia of zelfs meer. De switch van motorleverancier heeft niet het verhoopte resultaat gebracht, sterker nog het heeft de zwakke punten van het chassis nog extra in de verf gezet.

Zowel Alonso als Vandoorne komen niet in de buurt van de vooropgestelde podia, laat staan van overwinningen. Bij McLaren beseffen ze dat het zo niet verder kan en ze kondigen een aantal veranderingen in hun management aan.

“De resultaten van dit jaar tonen aan dat we met ernstige problemen kampen op het gebied van prestaties,” vertelde Zak Brown woensdag. “We presteren ondermaats gezien de geschiedenis van het team, het aanwezige talent, de middelen en de technologie die aanwezig zijn in het team.”

“We hebben al hard gewerkt achter de schermen en we nemen nu maatregelen om van McLaren weer een winnende formatie te maken.”

“We weten dat we dat verplicht zijn aan het team, we weten dat we het verplicht zijn aan onze partners, we weten dat we het verplicht zijn aan onze rijders, we weten dat we het verplicht zijn aan de media en het belangrijkste van al zijn we het verplicht aan onze fans.”

“Ik denk dat we allemaal de pijn delen als we zien dat McLaren niet zo succesvol is als het wel zou kunnen zijn. We bevinden ons in een onaanvaardbare situatie en dat is heel pijnlijk voor iedereen bij McLaren, maar als er een ding is dat we niet gaan doen is het opgeven.”

“We grijpen nu deze kans om orde op zaken te stellen, we gaan geen paniekvoetbal spelen. Het team heeft wat tijd nodig om te stabiliseren om daarna op sterke fundamenten te kunnen verder bouwen.”

“We zijn niet van gisteren op vandaag in deze situatie beland en het zal zeker niet zo snel opgelost zijn. Vandaag zal onze eerste stap richting overwinningen zijn.”

Het ontslag van teambaas Eric Boullier was helemaal geen verrassing, laat Brown weten.

“Ik heb veel tijd doorgebracht met het team en met Eric,” aldus Brown. “Hij is iemand die ik al lang ken. Het was duidelijk dat de prestaties al te lang uitbleven en Eric en ik hebben veel gepraat over hoe we McLaren konden verbeteren en wat de beste manier zou zijn om dat te doen.”

“Uiteindelijk wil hij ook het beste voor McLaren zoals iedereen van ons, dus toen hij deze beslissing nam was dat geen verrassing meer. Het was een van de mogelijkheden waarover we het hebben gehad,” besluit Brown. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België