McLaren: “De rol van Alonso bij Toyota is beperkt”

12 februari 2018 — McLaren-CEO Zak Brown benadrukt dat hij er op aangedrongen heeft dat de rol van Fernando Alonso bij Toyota in het WEC zich tot een volstrekt minimum zal beperken.

Fernando to compete in upcoming rounds of @fiawec_official with @toyotamotorsportgmbh, including this year’s 24 hours of Le Mans. Click the link in our bio for more info.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

We kunnen moeilijk spreken van een verrassing toen Toyota aankondigde dat Fernando Alonso de 24 uren van Le Mans zou betwisten bij hun fabrieksteam. De geruchten daaromtrent circuleerden al een tijdje maar dat de Spanjaard zou deelnemen aan alle andere races die niet in conflict liggen met de F1 kunnen we dan wel weer als een verrassing beschouwen.

Fernando Alonso is zoals algemeen geweten op jacht naar de ‘Triple Crown’ maar kenners vragen zich luidop af of het nog wel van deze tijd is om twee kampioenschappen op één jaar af te werken.

Brown benadrukt dat Alonso enkel wordt uitgeleend aan Toyota en dat zijn hoofdbezigheid nog steeds het F1-kampioenschap met McLaren is.

“Fernando mag enkel racen voor Toyota,” legt Brown uit. “Verplichtingen op commercieel gebied of optredens voor sponsors zijn tot een absoluut minimum beperkt. We hebben een overeenkomst met Toyota dat hij voor hun team mag racen maar dat hij niet de wereld moet rondreizen voor sponsorverplichtingen.”

“Als je denkt aan Fernando, moet je in de eerste plaats denken aan de McLaren Formule 1-piloot.”

Normaal gezien zou Alonso deelnemen aan vier van de vijf manches van het WEC omdat de race in Fuji samenviel met de GP van de Verenigde Staten. In Fuji wilden ze echter maar wat graag de Spanjaard aan de start zien van hun race en ze vervroegden hun race met één week, zo kan hij aan alle races van het WEC deelnemen in 2018.

Zak Brown denkt niet dat zijn aantredens met Toyota hem zullen storen in zijn Formule 1-werk.

“Wat zou hij anders doen tijdens die weekends? Hij zou alleszins geen F1-bolide aan het testen zijn, noch simulatorwerk aan het doen zijn. Waarschijnlijk zou hij in een go-kart zitten of aan het golfen zijn, nu zal hij in een Toyota-bolide zitten in het WEC.”

De Amerikaan is er ook zeker van dat zijn rijder weet waaraan hij begint, hij is helemaal niet bezorgd over het feit dat hij twee kampioenschappen tegelijkertijd zal betwisten.

“Hij is ongelooflijk voorbereid,” gaat Brown verder. “Hij is een uitzonderlijk atleet die dingen kan doen waar de meesten van ons uitgeput zouden van zijn.”

“Ik denk niet dat hij het zou doen als hij wist dat hij het niet op het hoogste niveau kon doen,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België