logo
 

McLaren dient ‘slecht geïnformeerde’ Whitmarsh van antwoord

22 juni 2018 — McLaren doet de kritiek die voormalig teambaas Martin Whitmarsh vorige week in ‘Mail on Sunday’ uitte af als ‘slecht geïnformeerd en onverstandig’.

Een bericht gedeeld door ߏ Automovilismo Deportivo ߏŽ (@automovilismo.deportivo) op

Vorige week stelde Martin Whitmarsh dat McLaren nood had aan een andere aanpak en dat de huidige kopstukken teveel politieke spelletjes spelen. Zijn oplossing was ook klaar en duidelijk, een paar van hen zouden moeten gaan.

Bij McLaren doen ze die kritiek af als nonsens in een verklaring bij ‘Sky Sports F1 Report.’

“Martin heeft een lange tijd bij ons gewerkt maar is er nu alweer een tijdje tussenuit en hij maakt geen deel uit van onze toekomstplannen,” staat te lezen in de bewuste verklaring. “Wat hij gezegd heeft was naar onze mening onverstandig en slecht geïnformeerd, maar hij heeft recht op die mening.”

“De verwachtingen voor het team zijn hooggespannen en we blijven achter die verwachtingen staan. Iedereen bij McLaren werkt enorm hard en is geconcentreerd op de toekomst, niet het verleden.”

Na drie jaar van kommer en kwel met partner Honda werd de voorbije winter gekozen voor klantenmotoren van Renault. Op die manier hoopte men in Woking een grote sprong voorwaarts te maken maar die blijft vooralsnog uit en het lijkt erop dat ze van de regen in de drop gesukkeld zijn.

Ondanks zijn vertrek bij McLaren in 2014 is Whitmarsh nog altijd close met Mansour Ojjeh, sinds jaar en dag aandeelhouder bij het team. Toen hij op bezoek was in de paddock tijdens de GP van Spanje heeft hij dan ook zijn bezorgdheid geuit bij Ojjeh. 

“Ik hou van het team en het doet me huiveren als ik zie wat er van geworden is,” zei Whitmarsh vorige week tegen ‘Mail on Sunday.’

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België