McLaren: “Eerste F1-seizoen Stoffel Vandoorne verloopt niet zoals verwacht”

01 juli 2017 — McLaren-teambaas Eric Boullier heeft laten weten dat McLaren meer had verwacht van het eerste volledige F1-seizoen van Stoffel Vandoorne.


Acht races ver zijn we in het F1-seizoen en Stoffel Vandoorne is er dit seizoen nog niet in geslaagd om een wk-punt te behalen. Nu teamgenoot Fernando Alonso zijn eerste twee wk-punten heeft veroverd zal er nog meer vergeleken worden tussen Vandoorne en Alonso.

Toegegeven, het F1-debuut van Stoffel Vandoorne vorig jaar, als invaller voor Alonso compleet onverwacht en amper voorbereid meteen tijdens je eerste F1-race een wk-punt behalen, het creëerde een bepaald verwachtingspatroon. Ook bij McLaren zelf waren de verwachtingen hooggespannen, niet alleen wat hun eigen F1-bolide betreft maar ook wat Vandoorne betreft.

Eric Boullier, de teambaas van McLaren-Honda, heeft nu laten verstaan dat ook McLaren betere prestaties van onze landgenoot had verwacht, al laat hij ook verstaan dat McLaren zelf ook schuld treft.

“Niet zo goed als verwacht,” antwoordde Boullier op de vraag van ‘Sky Sports’ hoe goed hij het eerste seizoen van Vandoorne tot dusver inschat. “Hij heeft een redelijk goed track record in de raceklassen voor jonge rijders. Hij won alles waaraan hij deelnam, net als Lewis Hamilton. Hij is enorm getalenteerd.”

“We gaven hem echter ook zelf niet de volle honderd procent, aangezien hij redelijk wat problemen met zijn wagen had, iets dat vaak voorviel. We pakken dit nu aan zodat we hem kunnen helpen om snel te zijn met zijn wagen. Ik heb er vertrouwen in dat we dit zullen bewerkstelligen. Al de jonge rijders, beginnend van Verstappen, ondervinden problemen tijdens hun eerste zes maanden in de Formule 1.”

Het beste resultaat van Stoffel Vandoorne tot dusver dit seizoen is een twaalfde plaats. Vandoorne haalde gedurende acht races vier keer de finish.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België