McLaren: “Eerste testweek verliep niet volgens plan”

06 maart 2017 — McLaren heeft toegegeven dat het tijdens de eerste week van de wintertests in Barcelona niet volgens plan heeft gepresteerd.


McLaren is niet goed aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. Tijdens de eerste week van de wintertests in Barcelona kende het heel wat problemen met de nieuwe Honda-krachtbron. De motor toonde geen goede betrouwbaarheid, maar ook geen goede progressie in termen van vermogen.

Met nog maar vier dagen testen te gaan voordat het nieuwe F1-seizoen van start gaat in Australië, beseft Eric Boullier, teambaas bij McLaren, dat de situatie niet veelbelovend is.

“De situatie is niet goed. Het verliep helemaal niet zoals we het gepland hadden”, vertelde Boullier tegenover Autosport.

“We hebben niet veel gereden, we hebben niet genoeg gereden en de prestaties waren niet voldoende wanneer we reden. Maar we legden toch enkele kilometers af, waardoor we de wagen leerden begrijpen.”

De betrouwbaarheidsproblemen met een olie-tank en de verbrandingsmotor hield de McLaren tijdens de eerste twee testdagen in de pits. Het team verloor kostbare tijd, terwijl concurrenten zoals Mercedes en Ferrari meer dan het dubbel aantal ronden wisten af te leggen. Enkel Toro Rosso legde minder ronden af.

Honda geeft toe dat het zich zorgen maakt over het feit de specificatie van de huidige krachtbron wel in Australië kan rijden. Boullier moet er zich bij neerleggen dat zijn team het vooropgestelde plan niet zal kunnen afleggen voor de eerste race.

“Er is geen oplossing om de verloren tijd in te halen. Nu moeten we de lijst, die we vooraf in gedachten hadden, inkorten. Tijdens het seizoen zullen enkele sessies op vrijdag dan gebruikt worden om de testen uit te voeren die we hier in Barcelona hadden moeten doen. Er is niets aan te doen, wanneer tijd verloren is, is het verloren.”

Boullier heeft wel vertrouwen in het chassis die het team ontwikkelde, maar beseft ook dat Honda met een oplossing zal moeten komen om succes te boeken dit seizoen.

“De doelen die wijzelf, McLaren, hadden opgesteld hebben we bijna allemaal bereikt. Maar onze doelen op het circuit zijn anders. We moeten wachten op Honda om hun problemen op te lossen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België