logo
 

McLaren eert Ayrton Senna met haar nieuwste hypersportwagen: de McLaren Senna

10 december 2017 — McLaren heeft gisteren haar nieuwste hypersportwagen uit de McLaren Ultimate Series voorgesteld, de McLaren Senna.

De McLaren Senna is een eerbetoon aan de drievoudig wereldkampioen Formule 1 die met McLaren wereldkampioen werd in 1988, 1990 en 1991. In 1994 overleed Senna na een crash tijdens de GP van San Marina, de Braziliaan reed toen niet meer voor McLaren maar voor Williams.

De nieuwste supersportwagen van McLaren wordt aangedreven door een V8-biturbo die ook in de McLaren 720S zit en heeft een piekvermogen van 800pk. Door heel wat innovatieve toepassingen wordt het gewicht van de sportwagen beperkt tot 1 198 kilogram. Bij zo’n hypersportwagen horen uiteraard ook de beste banden en daarvoor doet McLaren op banden van de officiële bandenleverancier van de F1: Pirelli’s P Zero Trofeo R.

McLaren communiceerde echter nog niet over de prestaties van de bolide, al zullen die uiteraard indrukwekkend genoemd mogen worden. De bolide is gemaakt voor het circuit maar is tevens gehomologeerd voor de openbare weg.

Volgend jaar in maart zal de McLaren Senna op het Autosalon van Genève voor het eerst aan het grote publiek getoond worden. McLaren plant een gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren die zo’n 750 000 pond zullen gaan kosten, wat neerkomt op ongeveer 860 000 euro.

Tijdens het lanceringsevent in Woking, de thuisbasis van McLaren werd echter al een eerste exemplaar van de hypersportwagen per opbod verkocht. Het allereerste exemplaar van de McLaren Senna bracht maar liefst 2 miljoen Britse pond op, een bedrag dat integraal geschonken wordt aan de Senna Foundation.
Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België