“McLaren en Alonso kunnen in 2018 misschien voor de titel strijden”

03 november 2017 — Volgens Emerson Fittipaldi, die in 1974 met McLaren kampioen werd, bestaat de kans dat Fernando Alonso en McLaren volgend jaar voor de titel kunnen strijden. Vergeleken met het huidige seizoen zou dat een gigantische stap vooruit betekenen.


Fittipaldi is er van overtuigd dat McLaren momenteel over een bijzonder goede wagen beschikt. Het is uiteraard de minder krachtige Honda-motor die er voor zorgt dat McLaren een competitief nadeel ondervindt.

Volgens Fittipaldi kan daar volgend jaar echter verandering in komen. In die mate zelfs dat indien McLaren even goed werk verricht met haar chassis en de aerodynamica als dit jaar, dat het dan eventueel zelfs voor de wereldtitel kan strijden.

“Ik denk dat het volgend jaar met Renault veel beter zal zijn,” zei Fittipaldi tegenover de Spaanse krant ‘AS’ in Mexico. “Ik denk dat Fernando de beste is en ik denk ook dat McLaren over een geweldig goede wagen beschikt. Zoals Alonso zei, de wagen is geweldig in de bochten.”

“Indien ze met de Renault-motor op dezelfde manier kwaliteit blijven leveren op het vlak van het chassis en de aerodynamica, dan zullen ze volgend jaar voor podiums, overwinningen en zelfs de titel kunnen strijden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België