“McLaren en Honda zetten samenwerking stop”

12 september 2017 — Het McLaren F1 team en Honda hebben besloten om hun samenwerking stop te zetten. Vanaf 2018 gaan McLaren en Honda hun eigen weg en zal McLaren met Renault-motoren rijden, zo bericht 'Motorsport.com'.


In 2015 keerde Honda met veel tromgeroffel terug naar de Formule 1 om opnieuw een samenwerking met McLaren aan te vatten. Samen wensten ze terug te keren naar de top van de Formule 1. Die samenwerking loopt nu met een sisser af.

Het huwelijk tussen McLaren en Honda wordt ontbonden en McLaren maakt de overstap naar motoren van Renault. Volgens ‘Motorsport.com’ zou er sprake zijn van een deal voor drie jaar. Daarmee zou McLaren tot en met 2021, het jaar waarin een nieuw motorenreglement wordt geïntroduceerd, samenwerken.

Toro Rosso zou zoals verwacht de overstap maken van Renault-motoren naar Honda-motoren. Het was de enige manier waarop Renault capaciteit vrij kreeg om McLaren van motoren te voorzien. Aangenomen wordt dat McLaren dezelfde motorspecificatie krijgt als Red Bull en het Renault-fabrieksteam.

De deal met Renault zou er mogelijk ook voor kunnen zorgen dat Fernando Alonso ook in 2018 voor McLaren blijft rijden. De Spanjaard liet onlangs nog weten dat hij pas over zijn toekomst zou beslissen wanneer McLaren een beslissing had genomen over haar motor voor 2018.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië