logo
 

McLaren: “Er moeten sneller beslissingen genomen worden”

16 juli 2018 — McLaren-CEO Zak brown zegt dat zijn team een achterstand heeft opgelopen door het feit dat er niet snel genoeg beslissingen genomen konden worden en hij laat weten dat hij dat euvel snel wil verhelpen.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

McLaren kondigde al een verandering aan in het management door het ontslag van teambaas Eric Boullier. Zak Brown laat weten dat er in de nabije toekomst nog veranderingen zullen komen want hij wil het mogelijk maken dat een individu sneller een beslissing kan nemen en dat het niet altijd een commissie hoeft te zijn.

“Onze structuur maakt dat bepaalde mensen niet zo ondernemend kunnen zijn zoals ik dat wel graag zou willen zien,” aldus Brown tegen ‘Motorsport.com’. “Dat heeft hen niet in staat gesteld om bepaalde beslissingen snel genoeg te nemen.”

“Ik vind dat er soms tijd is voor een committee om een beslissing te nemen en soms is er een tijd voor individuen. Soms raken we in een impasse door ons systeem van beslissingen te nemen, dat moet dus veranderd worden. Ik denk dat onze problemen zich vooral situeren in het organisatorische en het structurele.”

De Amerikaan wou ook nog benadrukken dat er zeker geen probleem is op het vlak van talent en hij vindt het zijn job om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen.

“Er zijn hier grote talenten die door de huidige problemen niet tot hun recht komen. We brengen ook nog mensen van buitenaf die door hun andere ervaringen kunnen bijdragen aan een snellere organisatie.”

“Het is mijn job als baas van het F1-team om die snelheid in de organisatie te krijgen. Ik moet richting geven en zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats terechtkomen en op die manier hoop ik dat McLaren terug kan aanknopen met de successen van weleer,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België