McLaren gaat Donald Trump achterna: “Dit is fake news”

08 maart 2017 — McLaren heeft gereageerd op de berichten dat haar wagen nerveus zou reageren. De renstal vindt de berichtgeving 'fake news', een duidelijke verwijzing naar eerdere uitlatingen van Amerikaans president Donald Trump.


In de media verschenen berichten dat er problemen zouden zijn met de wegligging en het gedrag van de wagen op de baan. Volgens McLaren is er echter niets aan de hand en is het gedrag van de wagen simpelweg toe te schrijven aan de huidige generatie wagens en motoren.

“Gek genoeg reageert de auto uitstekend op de veranderingen die we doorvoeren. Onze rijders zijn op dat vlak dan ook behoorlijk tevreden”, reageert McLaren-teambaas Eric Boullier. “Ik heb enkele verhalen gelezen over wegliggingsproblemen in de eerste drie bochten. Dat is wat Trump ‘fake news’ noemt. Het ligt immers niet aan het chassis.”

“Je mag immers niet vergeten dat dit hybride-motoren zijn. Wanneer je erg vroeg op het gaspedaal gaat dan gaat het elektrisch vermogen aan en uit. Bovendien zit er ook nog een turbo in de krachtbron. De achterkant van de wagen lijkt daardoor nerveus wanneer je het gaspedaal induwt. Er is dan echter niets aan de hand. Wanneer je dan ook nog eens op oude banden rijdt of je hebt je banden niet goed opgewarmd, dan ga je snel aan het glijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België