logo
 

McLaren: “Geen excuses voor mislukte kwalificatie Indy 500”

20 mei 2019 — De teleurstelling na het niet kwalificeren voor de Indy 500 is enorm groot bij McLaren. Volgens McLaren-CEO Zak Brown bestaan er echter geen excuses voor het niet kwalificeren.


“We zullen terugkeren en zullen vechten voor een plaatsje. We gaan niet een plaatsje van iemand anders kopen. We willen onze plaats zelf verdienen,” aldus McLaren-baas Zak Brown tegenover ‘AP’ toen hem gevraagd werd of ze eventueel een plaatsje op de grid van een ander team zullen overkopen.

Brown liet nadien via de sociale media weten dat McLaren geen excuses heeft voor het feit dat ze zich niet wisten te kwalificeren.

“Het ging sowieso zeer moeilijk worden maar er zijn geen excuses, we hebben onze job niet goed genoeg gedaan. Credits en respect voor wie er wel in geslaagd is,” aldus Brown.

“Het spijt me dat McLaren en Fernando niet aan de race kunnen deelnemen. Het team heeft hier hart en ziel ingestoken en ik wil hen daarvoor bedanken. We weten waar het fout is gelopen en zullen dat oplossen.”

Ook Gil de Ferran, de sportief directeur bij McLaren, stak niet onder stoelen of banken dat McLaren haar job niet goed voor elkaar kreeg en zei dat Fernando Alonso niets te verwijten valt.

“Ik wil me ook bij jou verontschuldigen,” aldus Gil de Ferran terwijl hij zich tot Alonso richtte. “We hebben jou geen wagen gegeven die snel genoeg was. Je reed als een kampioen, net zoals we je kennen.”

“Vooral de voorbije drie dagen waren ongelooflijk intens en moeilijk. We hadden niets meer van jou kunnen vragen Fernando. Het spijt me. Je bent een geweldige rijder.”

“In mijn 35 jaar in de racesport was dit de meest pijnlijk ervaring ooit,” besloot de Ferran.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België