McLaren: “Geen zorgen over onze financiën ondanks gebrek aan titelsponsor”

14 juli 2014 — Het McLaren F1 team beschikt nog steeds niet over een titelsponsor, maar zware financiële gevolgen zou dat niet voor het team hebben.

image
Reeds voor de presentatie van haar wagen liet het McLaren F1 team weten dat het geen titelsponsor zou aankondigen tijdens die presentatie, dit ondanks het feit dat McLaren eind vorig seizoen liet verstaan dat het in december een opvolger voor Vodafone zou aankondigen.

Vervolgens kwam het bericht dat we ook tegen de eerste race van het seizoen geen titelsponsor moesten verwachten. Ondertussen zijn we echter bijna halverwege het seizoen en nog steeds beschikt McLaren niet over een titelsponsor. Het team reed dan ook al enkele races met bestaande partners die voor één of meerdere races nadrukkelijker aanwezig waren in de livery van de wagen, zoals bijvoorbeeld Mobil 1 of SAP.

Andere teams zouden dan al met de handen in het haar zitten, maar dat is niet het geval bij McLaren. Ondanks de financiële problemen die heel wat F1-teams hebben, moet men zich bij McLaren blijkbaar geen zorgen maken over de financiën, zelfs niet wanneer een titelsponsor uitblijft.

“We zullen een aankondiging doen wanneer een overeenkomst getekend is, en we hebben duidelijk nog geen overeenkomst,” aldus Eric Boulier, de racedirecteur bij McLaren. “We bevinden ons momenteel niet in een positie waarbij we problemen ondervinden om aan geld te komen. Het gaat goed en met Honda dat vanaf volgend jaar aan boord komt zal het zelfs beter zijn.”

Een bijkomend probleem voor het vinden van een titelsponsor zijn ook de minder goede resultaten die McLaren dit seizoen neerzet. Al nuanceert Eric Boullier wel de negatieve gevolgen daarvan.

“Er is niet echt één reden. Wanneer je de aankondiging uitstelt dan is dat omdat er nog niets getekend is. Uiteraard helpen de resultaten niet, ook de economische situatie helpt niet, maar McLaren heeft 32 partners en sponsors. We beschikken momenteel dan ook over het grootste budget ooit en volgend jaar wordt dat nog groter. We maken ons dan ook geen zorgen,” besluit Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België