McLaren gelooft in top zes voor tweede helft van het seizoen

16 juli 2015 — Het mag duidelijk zijn dat de formatie McLaren en Honda achter liggen op schema. Maar teambaas Eric Boullier denkt dat het team toch nog competitief kan zijn in de tweede helft van het seizoen. Hij hoopt zelf om, met wat geluk, mee te strijden om een podiumplaats.

image
Tegenover de officiële website van Formula 1 toonde Eric Boullier zich nog steeds strijdvaardig. Hij gelooft dat het team uit Woking nog grote stappen kan zetten tijdens dit seizoen. “Op dit moment doen we het niet goed genoeg. We weten dat onze auto wel nog sneller kan. Wat we nodig hebben is tijd. Zo kunnen we de betrouwbaarheidsproblemen die we nu hebben oplossen. Wanneer dit in orde is, dan kunnen we nog grote stappen zetten.”

Het is dus aan Honda om de betrouwbaarheid van de krachtbron op punt te stellen. Boullier heeft er in ieder geval vertrouwen in. Hij verwacht immers dat de MP4-30 geen tienden, maar wel seconden sneller zou kunnen zijn. “Het probleem bij de betrouwbaarheid is dat we niet exact weten wanneer alles opgelost is.”

Eric Boullier is dan ook duidelijk in wat hij als doel voor ogen heeft om een goede tweede helft van het seizoen mee te maken. “We willen competitief zijn later op het seizoen. Daarbij bedoel ik dat we steeds Q3 halen in de kwalificatie en in de race strijden voor de top zes. We willen natuurlijk winnen, maar het zou al een hele prestatie zijn om in dat doel te slagen.”

De bolides van McLaren hebben nog niet op vol vermogen gereden, want dat is volgens Boullier te gevaarlijk om problemen te krijgen met het ERS systeem (Energy Recovery System). Boullier geeft wel toe dat ze voor ogen hadden om rond deze huidige periode reeds op vol vermogen te rijden. “Maar we lopen nog wat achter.”

Om technische problemen te voorkomen gebruikt McLaren niet elke ronde het kinetische systeem. Hoewel dit systeem een seconde waard is op de tijdenlijst, is het volgens de Fransman niet alleen te doen om de prestaties van de wagens, maar ook om de rijdbaarheid van de wagen. “Het is moeilijk om alles op orde te krijgen. Beide zaken zijn aan verbeteren toe.”

McLaren en Honda hoopt dat deze problemen snel van de baan zijn, want Boullier verwacht dan niet alleen steeds top tien plaatsen. “Met wat geluk zit er misschien wel een podiumplaats in.”

McLaren heeft dus de druk op Honda opgevoerd om de problemen te verhelpen. Verder is Boullier ervan overtuigd dat 2016 een veel beter jaar wordt. Hij baseert zich daarvoor op de stappen die andere teams hebben gezet van 2014 naar 2015. “Mercedes en Ferrari hebben enorm veel progressie geboekt. Wij verwachten dat ook te doen volgend jaar.” 

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België