“McLaren haar weg naar de top duurt vijf jaar”

28 december 2018 — Volgens McLaren-baas Zak Brown zal de weg naar de top die McLaren dient af te leggen zo'n vijftal jaar duren, dit ondanks al de investeringen die de renstal doet.


“Ik heb een vijfjarenplan voorgesteld en binnen dat plan denken we dat we een weg kunnen afleggen richting het opnieuw winnen van races. Eenmaal je opnieuw races wint dan ben je aan het strijden voor het kampioenschap,” aldus Brown tegenover ‘Racer’.

Volgens Brown moet Liberty Media echter ook wijzigingen doorvoeren in de Formule 1.

“Ik denk dat het cruciaal is dat Liberty wijzigingen aan de sport doet. In de Formule 1 is het naast de top twee of drie immers onmogelijk om voor het kampioenschap te strijden.”

“Er zijn dan ook dingen die wij niet onder controle hebben maar hopelijk kunnen we invloed uitoefenen op die nood aan verandering zodat we er voor kunnen zorgen dat er meer teams kunnen strijden voor het kampioenschap.”

Voor McLaren zal het echter nog enige tijd duren alvorens ze opnieuw in staat zijn om te strijden voor de titel, dat beseft ook Brown zelf.

“We hebben een weg uitgestippeld alsook een investering die onze weg naar herstel en vooraan de grid moet bespoedigen,” besluit de McLaren-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België