McLaren: “Halo biedt ons kansen op aerodynamisch vlak”

11 februari 2018 — McLaren ziet mogelijkheden om op aerodynamisch vlak voordeel te halen uit de introductie van Halo.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Halo moet de rijders beschermen tegen rondvliegende brokstukken en ander onheil. Tegelijkertijd heeft de introductie van Halo ook een serieuze invloed op de ontwikkeling van de nieuwe F1-bolides. Volgens sommigen is het een last, maar bij McLaren zijn ze er van overtuigd dat Halo kansen biedt.

“Aerodynamisch gezien blijft de introductie zeker niet zonder gevolgen,” aldus Peter Prodromou, hoofd aerodynamica bij McLaren. “Het vormt zeker en vast in eerste instantie een serieuze uitdaging, laat ons zeggen dat de schade beperkt dient te worden. Vervolgens komen er kansen en kan je de introductie van Halo benutten.”

“Er zijn enkele interessante zaken die zeker het bekijken waard zijn. Ik ben er ook zeker van dat er heel wat verschillende oplossingen mogelijk zijn. Er is echter maar een beperkt werkgebied, wat je rondom de basisvorm kan doen, maar er zijn aerodynamisch gezien wel kansen.”

Volgens Prodromou staan de teams voor een serieuze uitdaging, al zullen ze volgens hem wel snel oplossingen vinden.

“Iedereen zal geconfronteerd worden met uitdagingen en hoe de luchtstroom beïnvloed wordt richting de motor alsook de koelelementen. Ook wijzelf zullen oplossingen moeten zien te vinden en zien hoe de luchtstroom richting de achtervleugel zal verlopen. Er zijn echter ook mogelijkheden en misschien kunnen wij daar wel een voordeel uit halen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België