McLaren heeft achterstand van twee weken met ontwikkeling 2018-wagen

19 september 2017 — Doordat McLaren zo laat besliste om de samenwerking met Honda stop te zetten heeft de renstal een achterstand van ruime twee weken opgelopen met de ontwikkeling van haar F1-bolide voor 2018.


Het seizoen 2017 is nog volop bezig maar de teams zijn ondertussen ook al gestart met de ontwikkeling van hun wagens voor volgend seizoen. Bij McLaren hebben ze nu echter een achterstand van zo’n twee weken opgelopen met de ontwikkeling van hun wagen.

Er werd erg laat besloten om de samenwerking met Honda stop te zetten. Een andere motor achterin de wagen zorgt er uiteraard ook voor dat je je wagen anders moet ontwerpen.

McLaren moet het ontwerp van haar 2018-wagen nu aanpassen aan de Renault-motor. Bij McLaren stellen ze nu alles in het werk om de opgelopen achterstand goed te maken.

“Het is overduidelijk een uitdaging,” vertelt Boullier over de achterstand die McLaren heeft opgelopen. “Nu moeten we zeven dagen op zeven, vierentwintig uur per dag werken om te proberen de achterstand van enkele weken in te halen. Twee weken is echter haalbaar.”

“Het zou volgend jaar normaal niet mogen beïnvloeden. Uiteraard hebben we dezelfde ervaring als andere klantenteams. We zullen het pakket moeten ontdekken. Ik denk echter dat we erop kunnen vertrouwen dat onze engineers goed werk zullen verrichten. Twee weken zijn haalbaar maar het gaat voor een enorme workload zorgen. Ik ben echter blij dat er een energieke sfeer binnen McLaren hangt en we zullen proberen om zo snel mogelijk onze achterstand in te halen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië