“McLaren heeft een ‘Houdini-act’ nodig”

23 maart 2017 — Volgens David Coulthard, zelf ooit McLaren-rijder, heeft zijn voormalige werkgever nood aan een ‘Houdini-act’ indien het nog dit jaar aanspraak wil maken op prijzen.


Tijdens een interview met het Britse ‘Autosport’ vat Coulthard de situatie waarin McLaren verkeert kort en krachtig samen.

“De wagen is onbetrouwbaar en hij heeft ook te weinig pk’s. Dat gaat ook ten koste van de ontwikkeling,” aldus Coulthard. “McLaren zal zich wel verbeteren maar ze lopen nu al enorm veel achter. Er is echt een ‘Houdini-act’ nodig indien ze dit seizoen nog echt een concurrent willen worden.”

Coulthard heeft tegelijkertijd ook zijn twijfels of motorpartner Honda wel in de F1 zal blijven.

“Ze hebben zich met McLaren verbonden en het kost hen bijzonder veel geld. Ze staan in de schijnwerpers en mogen absoluut niet falen. Dat is echter wel wat ze momenteel aan het doen zijn.”

Volgens Coulthard kan het dus best zijn dat Honda er in de F1 opnieuw de stekker zal uittrekken, al zal Honda een gelijkaardige fout als eind 2008 ongetwijfeld absoluut willen vermijden.

De Japanners namen dat jaar nog met hun eigen fabrieksteam deel aan de Formule 1. Er werd besloten om de stekker uit het F1-project te trekken maar het jaar nadien werd Ross Brawn met Brawn GP met de vingers in de neus wereldkampioen. Brawn had voor een symbolisch bedrag de restanten van het Honda F1 team opgekocht en slaagde er toen dus meteen in om met een wagen die grotendeels door Honda was ontwikkeld wereldkampioen te worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België