“McLaren heeft me niet aan een racezitje geholpen”

08 februari 2016 — Volgens Kevin Magnussen heeft McLaren hem niet aan het racezitje bij Renault geholpen.


Kevin Magnussen was het voorbije seizoenen test- en reserverijder bij het McLaren F1 team. De Deen mocht tijdens de GP van Australië invallen voor Fernando Alonso toen die niet aan de eerste race van het seizoen 2015 kon deelnemen door zijn crash tijdens de F1-test in Barcelona.

Aan het einde van het seizoen was er echter geen plaats meer voor de Deen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die net als Magnussen deel uitmaakt van het talentenprogramma voor jonge rijders bij McLaren, werd immers aangesteld als de nieuwe test- en reserverijder bij McLaren.

Magnussen verliet het team dat steeds had beloofd om haar beide talenten (Magnussen en Vandoorne) aan een racezitje in de F1 te helpen. De Deen laat nu echter weten dat McLaren hem niet aan het racezitje bij Renault heeft geholpen.

“Nee, McLaren heeft me niet geholpen,” aldus Magnussen.

Ron Dennis liet nochtans het volgende optekenen na het vertrek van Magnussen: “We zullen alles doen wat we kunnen om hem te helpen bij het begin van het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière.”

Magnussen is uiteraard erg tevreden dat hij bij Renault opnieuw over een racezitje in de F1 beschikt.

“Het is mooi om een nieuwe start te kunnen maken,” zegt Magnussen over zijn bevestiging als racepiloot bij Renault. “Ik ben blij dat ik bij dit team mag rijden. Het is een fantastische opportuniteit.”

“Ik voel me ook veel meer ontspannen nu. De eerste keer bij McLaren voelde ik heel wat druk. Nu voel ik ook druk maar in een veel positievere zin.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultKevin MagnussenLotusMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België