McLaren heeft agressiefste bandenkeuze voor GP van Azerbeidzjan

14 juni 2017 — Pirelli heeft gisteren de bandenkeuze van de teams bekendgemaakt voor de GP van Azerbeidzjan. Opvallend daarbij is dat McLaren van al de teams de agressiefste bandenkeuze heeft gemaakt.


Binnen anderhalve week gaan de eerste oefensessies voor de GP van Azerbeidzjan van start in Baku. De teams zullen op het stratencircuit de bandencompounds medium, soft en supersoft ter beschikking hebben.

Net als bij de andere raceweekends konden de teams vrij kiezen hoe ze de dertien beschikbare setjes bandencompounds zouden verdelen. De topteams kiezen daarbij bijna allemaal voor een identieke verdeling van de setjes banden met acht setjes van de zachtste bandencompound die ter beschikking is, de supersoft.

McLaren heeft de meest agressieve bandenkeuze gemaakt met tien setjes van de supersoft, twee setjes van de soft en slechts één setje van de medium bandencompound. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zetten dus alles op de zachtste bandencompound en zullen weinig andere strategische mogelijkheden hebben dan resoluut voor de supersoft te kiezen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België