McLaren heeft na podium Sainz een duidelijk doel: “Meer podiumplaatsen op eigen kracht”

20 november 2019 — Volgens McLaren-teambaas Adreas Seidl is de podiumplaats in Brazilië een mooie beloning voor het erg harde werk dat zowel het team alsook Sainz verricht hebben. Maar dit is volgens Seidl ook nog maar het begin.

In Brazilië werd de podiumplaats deels behaald door de bestraffing die Hamilton kreeg maar ook door het geluk dat enkele wagens uitvielen en doordat Sainz van op de allerlaatste plaats op de grid op een éénstopper naar de finish reed.

Het blijft desondanks een uitmuntende prestatie die alleen maar kon verwezenlijkt worden doordat het ganse team perfect en foutloos wist te presteren.

“Ik ben erg blij voor het team, iedereen heeft doorheen het jaar enorm hard werk verricht,” aldus Seidl tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Om op een niveau te presteren voor de vierde plaats (die door de bestraffing voor Hamilton P3 werd) is een motivatie voor ons allemaal om hard te blijven werken zodat we ons doel, op basis van onze eigen performance strijden voor het podium, te kunnen bereiken.”

Seidl was tot slot ook enorm blij voor Carlos Sainz: “Hij heeft het tot dusver dit jaar geweldig gedaan, hij verdient het.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België