logo
 

McLaren heeft nieuwe onderdelen getest in Spanje

27 juni 2013 — Voor McLaren begon het F1-seizoen niet goed. Het is dan ook alle hens aan dek bij de renstal om de wagen een stuk competitiever te maken.

image
Op dinsdag was McLaren dan ook naar Spanje afgereisd om nieuwe onderdelen te testen in de Idiada-testfaciliteit. De nieuwe onderdelen zouden normaal gesproken reeds komend weekend moeten worden ingezet tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Testrijder Oliver Turvey kroop achter het stuur om de test uit te voeren, maar voorlopig is het nog afwachten of de nieuwe onderdelen ook daadwerkelijk de prestaties van McLaren zullen verbeteren. Afspraak daarvoor op het circuit van Silverstone, al durft Jonathan Neale zich niet aan een voorspelling wagen.

“We hebben heel wat verschillende updates voor Silverstone die ervoor moeten zorgen dat we meer neerwaartse grip krijgen. Na de oefensessies op vrijdag zullen we bekijken welke updates we ook de rest van het weekend zullen gebruiken.”

“We willen met beide wagens Q3 bereiken en daarna heel wat punten behalen tijdens de race. Het zou fantastisch zijn indien we het podium zouden halen, maar gezien onze prestaties van de voorbije races wordt dat extreem moeilijk. We doen ons uiterste best om het verschil met de topteams te verkleinen, maar die kloof dicht je niet in één keer,” besluit Neale.

De voorbije race in Canada was een nieuw dieptepunt voor McLaren. Het team behaalde immers geen enkel wk-punt op het circuit Gilles Villeneuve.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België