McLaren heeft plan B en C mocht Alonso vertrekken

07 september 2017 — Mocht Fernando Alonso beslissen om McLaren te verlaten, dan heeft het team uit Woking naar eigen zeggen twee back-up plannen om de Spanjaard te vervangen.


Fernando Alonso wilt alleen bij McLaren blijven als ze kunnen strijden voor de overwinning in 2018. Veel hangt af van de competitiviteit van de krachtbron, met McLaren die onderhandelt met Honda en Renault.

McLaren zou volgens Zak Brown klaar zijn om het vertrek van Alonso op te vangen. “We hebben een plan klaar liggen. Hij heeft nog niet bij ons getekend, maar de onderhandelingen zijn nog steeds bezig en verlopen zeer goed. Maar we moeten een plan B en C klaarliggen hebben als het niet tot een akkoord komt met Fernando en die plannen hebben we.”

Alonso had de voorbij jaren veel kritiek op Honda’s krachtbron in zijn McLaren, maar Brown gelooft niet dat de Spanjaard daarmee beslissingen probeert te beïnvloeden. “Fernando heeft geen ultimatum gesteld over Honda. Wat hij wil is een competitieve wagen. De beslissingen kunnen gebaseerd worden op de mening van Fernando als we competitief zullen zijn of niet. Maar hij zal geen mening hebben over welke krachtbron er in de wagen komt.”

Verder zijn er weinig mogelijkheden voor Alonso bij een andere F1-team. Alonso wordt gelinkt aan Renault en Williams, maar het is onwaarschijnlijk dat deze teams volgend jaar voor overwinningen kunnen strijden.

Een optie voor McLaren zou de jonge rijder Lando Norris zijn, nadat hij eerder testte in Hongarije. Volgens Brown zou dat echter niet tot de plannen behoren. Voordat hij de overstap maakt naar de Formule 1, zou Norris eerst nog ervaring opdoen in de Formule 2.

“Onze plannen zijn om hem in de Formule 2 te laten rijden. Hij is zeker snel genoeg voor de Formule 1, maar je mag de zaken niet onnodig versnellen. Hij moet voldoende ervaring hebben voordat hij de stap kan zetten. Hij is zeker onze rijder van de toekomst en ik denk niet dat we hem bij een ander F1-team zullen plaatsen.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië