logo
 

“McLaren heeft Sergio Perez onderschat”

02 juli 2014 — Volgens Force India, de renstal waarvoor Sergio Perez momenteel rijdt, heeft McLaren de Mexicaan schromelijk onderschat.

image
Sergio Perez stelde vorig seizoen teleur bij McLaren, maar dat lag dan wel misschien eerder aan de slechte wagen die McLaren gebouwd had dan aan Perez zelf. Ook Jenson Button, een ervaren rot in de Formule 1, wist immers niet echt te overtuigen.

De Mexicaan werd door McLaren al na zijn eerste seizoen bedankt voor al dan niet bewezen diensten, en zo zat de droomtransfer van Perez er na één jaar al meteen op.

Dit seizoen rijdt Perez dus voor Force India, waar men van mening is dat men bij McLaren Perez onderschat heeft. Perez veroverde dit seizoen in Bahrein het eerste en enige podium voor Force India dit seizoen en in Canada kwam de Mexicaan ook dicht bij de overwinning.

“Ik denk dat ze hem bij McLaren inderdaad onderschat hebben, misschien hadden ze hem een bijkomend jaar de kans geven,” antwoordde Bob Fernley van Force India tegen Autosport op de vraag of McLaren Perez misschien onderschat heeft. “Als je kijkt naar zijn prestaties tijdens de tweede helft van het seizoen, en dat vormde de basis waarop wij ons oordeel geveld hebben om hem een contract aan te bieden, dan vind ik dat hij uitstekend presteerde.”

“Ik was niet echt onder de indruk van zijn eerste zes maanden maar de tweede seizoenshelft was geweldig en dat heeft ons overtuigd,” aldus Fernley.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België