logo
 

McLaren-Honda krijgt gridpenalty van 105 plaatsen!

22 augustus 2015 — Het team van McLaren-Honda heeft vandaag een pijnlijk record scherper gesteld, laat ons zelfs eerder zeggen: verpulverd!


McLaren-Honda wisselde tijdens het raceweekend in België meermaals de motoren van Fernando Alonso en Jenson Button. Iedere extra motor na de vier motoren die dit seizoen zijn toegestaan zorgt voor een gridpenalty van tien plaatsen op de startgrid van de eerstvolgende race.

Wanneer een gridpenalty vroeger niet volledig kon ingelost worden tijdens de race, dan werd er een bijkomende stop-and-go penalty op tijdstraf opgelegd. Dat is sinds een recente reglementswijziging echter niet meer het geval.

Omwille van verschillende motorwissels en het inzetten van allerlei nieuwe motoronderdelen krijgen Alonso en Button een gridpenalty van respectievelijk 50 en 55 plaatsen. In totaal incasseert McLaren-Honda dus een nieuw record aan gridpenalties, namelijk 105 plaatsen!

Jenson Button en Fernando Alonso kwalificeerden zich als zeventiende en achttiende, maar ondanks de grote hoeveelheid plaatsen die ze eigenlijk zouden moeten inboeten starten ze morgen simpelweg als negentiende en twintigste van op de laatste startrij.

Een twitterbericht van enkele dagen geleden, waarbij men toen reeds de spot dreef met McLaren-Honda, lijkt nu eens te meer actueel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België