logo
 

“McLaren-Honda mag geen schrik hebben van Canada”

07 juni 2016 — De Honda-motor kan nog steeds niet echt de concurrentie aangaan met de andere motoren maar dat betekent volgens Jenson Button niet dat McLaren-Honda schrik moet hebben van de GP van Canada.


Komend weekend wordt de GP van Canada verreden op het Circuit Gilles Villeneuve, een circuit dat bekendstaat voor zijn lange rechte stukken en waarop de motor dus erg belangrijk is. Laat nu net die motor bij McLaren-Honda nog steeds niet de evenknie van de concurrentie zijn.

McLaren finishte in Monaco met beide wagens in de punten maar op het Circuit Gilles Villeneuve wacht dus een nieuwe grote uitdaging. Volgens Button moet McLaren-Honda echter niet bevreesd zijn door de karakteristieken van het Circuit Gilles Villeneuve.

“Ook al is het één van de snelste circuits op de kalender en vraagt het veel motorkracht, één van de sterke punten van ons chassis is de stabiliteit onder het remmen, waardoor we geen schrik moeten hebben om naar een circuit te gaan zoals dit,” blikt Button vooruit naar komend raceweekend. “Ons ontwikkelingstempo ligt erg hoog en achter de schermen wordt er bijzonder hard gewerkt om de performance van ons volledig pakket te verbeteren. Ik ben dan ook opgewonden en kijk er naar uit om te zien hoe we in Canada zullen presteren, zeker gezien het feit dat de karakteristieken van het circuit in Canada zo sterk verschillen met het circuit in Monaco.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaJenson ButtonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië