McLaren: “Honda moet personeel wegpikken bij de concurrentie”

31 juli 2015 — Volgens Eric Boullier, de racedirecteur bij McLaren moet motorpartner Honda personeel wegpikken bij de concurrerende motorfabrikanten om zo de achterstand die het heeft uit te wissen.


Sinds dit jaar vormen McLaren en Honda opnieuw partners maar op vergelijkbare resultaten zoals tijdens het roemrijke verleden is het nog wachten. En dat zal waarschijnlijk ook nog wel even duren, aangezien motorpartner Honda nog steeds een serieuze achterstand heeft op de concurrentie, en dan in de eerste plaats op Mercedes.

Bij McLaren vinden ze nu dat Honda personeelsleden van Mercedes, Ferrari of Renault moet overhalen om voor de Japanners te gaan werken, dit in de overtuiging dat de kloof met de andere motorleveranciers dan sneller gedicht kan worden.

Toen Boullier in een interview met F1i de vraag werd gesteld of Honda een nadeel had ondervonden door een jaar later dan de introductie van de nieuwe V6-turbomotor opnieuw in de F1 te stappen antwoordde hij als volgt: “Ja, zeker en vast. Honda had wat ervaring kunnen kopen bij de andere motorleveranciers, misschien moeten ze dat nu zelfs nog doen.”

“We zouden het aanraden want het zorgt ervoor dat je sneller gaat en je ontwikkelingsprogramma een versnelling hoger schakelt omdat ze al oplossingen hebben om bepaalde problemen op te lossen, of toch op zijn minst te begrijpen,” besluit Boullier.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België