“McLaren-Honda riskeert kwalificatie op de laatste startrij”

13 maart 2015 — Volgens Jenson Button riskeert McLaren-Honda om zich op de laatste startrij te kwalificeren.


Overlopen van enthousiasme zullen ze bij McLaren-Honda niet doen na de eerste twee oefensessies voor de GP van Australië. Tijdens de eerste oefensessie slaagden Jenson Button en Kevin Magnussen er samen in om amper 13 ronden te rijden.

Een bijzonder laag aantal ronden en 13 is zeker geen geluksgetal, zeker niet indien het vrijdag de dertiende is. Tijdens de tweede oefensessie crashte Magnussen immers in de zesde bocht. De Deen belandde met zijn wagen in de bandenstapels en de oefensessie zat er voor Magnussen na amper vier ronden dan ook op.

Button deed het met 21 ronden een stuk beter, al was de Brit zeker en vast niet competitief te noemen. De Brit was zo’n 3,7 seconden trager dan Nico Rosberg zijn besttijd. Button stelt zich dan ook openlijk de vraag of McLaren zich niet helemaal achteraan de startgrid zal kwalificeren. De kans is immers groot dat Manor zich helemaal niet weet te kwalificeren.

“Ik hoop dat we niet als laatste op de startgrid zullen staan,” aldus Jenson Button. “Hopelijk zullen er twintig wagens deelnemen.”

“De kwalificatie zal uitdagend worden. Het zal dan ook een grote uitdaging worden om zo veel mogelijk snelle ronden te rijden. Hopelijk worden we zo snel mogelijk competitief,” besloot de Brit.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België