“McLaren-Honda zal opnieuw succes boeken in de Formule 1”

10 februari 2015 — Tijdens een persconferentie in Tokio heeft Honda het grote publiek warm gemaakt voor haar comeback in de Formule 1.


Naast de top van Honda waren uiteraard ook McLaren-baas Ron Dennis en racepiloten Fernando Alonso en Jenson Button aanwezig op de persconferentie.

McLaren en Honda willen in 2015 een doorstart maken, een doorstart die moet doen teruggrijpen naar de succesvolle jaren die ze vroeger in de Formule 1 samen beleefden. De combinatie McLaren-Honda alleen al spreekt bij veel mensen tot de verbeelding.

Komend seizoen wordt dan ook de basis gelegd voor het succes dat McLaren en Honda de komende jaren samen opnieuw willen behalen. Dat alles met uiteindelijk slechts één doel voor ogen: samen opnieuw wereldkampioen in de Formule 1 worden.

“De concurrentie heeft een jaar voorsprong,” zei Ron Dennis tijdens de persconferentie in Tokio, die daarmee verwijst naar het feit dat de andere motorleveranciers reeds een jaar met hun V6-turbomotor gereden hebben. “Dat vergroot onze uitdaging, voor zover er ook niet al een erg ingewikkeld reglement bestaat. Het verhoogt ook de druk. We zijn er echter klaar voor. We zullen succesvol zijn. De geschiedenis toont het immers aan: Honda is steeds succesvol.”

McLaren-Honda wil zo snel mogelijk succes boeken in de Formule 1, al blijft het ook met beide voeten op de grond staan. Het droomt nog niet meteen van de eerste overwinning tijdens de eerste races van het nieuwe seizoen. De renstal wil tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen vooral een behoorlijk resultaat neerzetten.

“Wereldkampioen zullen we hopelijk in geen al te verre toekomst worden. Ik ben er van overtuigd dat het ons zal lukken. Eerst willen we echter onze eerste overwinning behalen. En tijdens de seizoensopener in Melbourne willen we een behoorlijk resultaat neerzetten,” aldus de McLaren-baas.

McLaren-Honda zal dan tijdens de twee resterende wintertests ter voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen nog heel wat progressie moeten boeken. McLaren-Honda reed immers amper 79 ronden, gespreid over vier testdagen. Een groot verschil met Mercedes, dat 516 ronden wist af te leggen met enkel en alleen haar eigen F1-team. Als motorleverancier van verschillende andere teams deden ze immers nog bijkomend ervaring op.

De besttijd van McLaren-Honda was bovendien zo’n 6,5 seconden trager dan die van Kimi Raikkonen in de Ferrari, die tijdens de vier testdagen de snelste tijd liet noteren. De McLaren-Honda MP4-30 stond dan ook meer in de pitbox dan dat hij op de baan actief was.

Het mag dan ook duidelijk zijn: McLaren-Honda mag dan wel succes willen boeken, er staat de renstal eerst nog veel werk te wachten ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België