McLaren hoopt op een overwinning in 2018

26 september 2017 — McLaren-teambaas Eric Boullier ziet de toekomst met Renault rooskleurig tegemoet en hoopt dat ze samen al een race kunnen winnen in 2018.


Waar een hoofdstuk eindigt begint er een nieuw moet Eric Boullier gedacht hebben en na de breuk met Honda heeft hij alle vertrouwen in een betere toekomst met Renault. De Fransman vindt het realistisch te stellen dat de nieuwe Brits-Franse alliantie volgend jaar al in staat moet zijn om een race te winnen.
In het Spaanse dagblad ‘Marca’ laat hij optekenen dat de derde plaats in het kampioenschap voor constructeurs een realistisch doel is voor de formatie uit Woking en hij droomt zelfs van meer.

“Ik wil onze fans geen valse hoop geven maar ik denk dat een overwinning tot de mogelijkheden behoort volgend seizoen,” aldus Boullier. Hij staaft die voorspelling aan het feit dat McLaren altijd bekend heeft gestaan om goede racewagens te bouwen.

“Het is natuurlijk nog vroeg dag,” gaat de Fransman verder. “Er staan voor volgend jaar nog belangrijke veranderingen gepland zoals bijvoorbeeld de introductie van halo en het is ten slotte nog maar september.”

“We moeten nog geduldig zijn tot we in de eerste plaats de nieuwe auto getest hebben, en het spreekt voor zich dat we pas écht weten waar we staan bij de start van de eerste race van het seizoen in Australië.”

“McLaren is altijd een vaste waarde in de top drie geweest maar de voorbije drie seizoenen zijn we ver van die doelstelling verwijderd gebleven. Met Renault hebben we nu een betere motor en hopen we terug te keren naar de top,” besluit Boullier.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België