McLaren installeert een “Raad der wijzen”

23 januari 2018 — McLaren heeft aangekondigd dat het een “Business Advisory Group” heeft opgericht. Dat betekent zoveel als een raad van twaalf vooraanstaande mensen uit zowel de sport- als zakenwereld die advies zullen geven over welke koers McLaren in de toekomst zal varen.


De raad zal nauw samenwerken met het management team dat de dagelijkse leiding van de overkoepelende McLaren Technology Group in handen heeft. Het doel bestaat erin om inzichten uit verschillende takken van de sport- en bedrijfswereld samen te brengen en op die manier de toekomst van McLaren uit te stippelen.

McLaren-CEO Zak Brown omschrijft het als volgt:

“Ik ben blij dat we zoveel grote, ervaren zakenmensen hebben kunnen samenbrengen. De mensen die we hebben samengebracht zijn van wereldklasse uit verschillende hoeken van de zakenwereld en ze hebben uitzonderlijke verdiensten in hun respectievelijke specialiteiten. Ze delen allemaal het talent om echte leiders te zijn, ze kunnen creatief denken en ze hebben een passie voor sport en technologie.”

De voorzitter van het uitvoerend comité van de McLaren Group, Sjeik Mohammed bin Essa Al Khalifa, liet ook optekenen dat met behulp van deze mensen de toekomst van McLaren er rooskleurig uitziet.

“Ik ben er zeker van dat deze raad, in samenwerking met Zak Brown en ons management team, het team naar verdere successen zal leiden.”

Een van de bekendste namen die deel uitmaakt van de raad is Lord Sebastian Coe. De Brit is een voormalig Olympisch kampioen en huidig voorzitter van de IAAF, de Internationale Atletiek Federatie.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België