“McLaren introduceert in Spanje een spectaculaire neus”

09 mei 2018 — McLaren introduceert tijdens het raceweekend in Spanje net als de meeste overige teams een groot pakket aan updates voor haar nieuwe wagen. Opvallend daarbij zou vooral de nieuwe neus zijn.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

McLaren mag met haar nieuwe wagen tijdens de eerste vier races dan wel telkens in de punten gefinisht zijn, waarvan drie keer met beide wagens, toch werden de hooggespannen verwachtingen niet ingelost. Deels is dat toe te schrijven aan het feit dat de huidige MCL33 nog steeds niet de F1-bolide is die McLaren wenst.

Door problemen tijdens de wintertests moest McLaren heel wat belangrijke updates uitstellen. Komend raceweekend is de eerste race in Europa en McLaren zal dan ook een groot pakket aan updates introduceren. McLaren zou voorafgaand aan het nieuwe seizoen met twee zogenaamde ‘werkgroepen’ gewerkt hebben.

“Er waren tijdens de winter twee werkgroepen,” aldus een bron bij McLaren. “De ene groep had als opdracht om met een basic testbolide de Renault-motor te testen terwijl de andere werkte aan een aerodynamisch concept. Dat moest achterwege gehouden worden tot de nieuwe neus klaar was.”

Volgens het Duitse ‘Auto Motor und Sport’ zal vooral het voorste deel van de wagen ingrijpend veranderen.

“Het meest opvallende zal de nieuwe neus zijn,” aldus Michael Schmidt. “Op 11 april werd de crashtest doorstaan. Het gerucht gaat dat het ontwerp redelijk spectaculair is.”

“De kans is groot dat er wordt afgestapt van de ‘stompe’ neus en dat ze iets gelijkaardigs als Force India en Mercedes doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België