“McLaren is niet zo goed als dat het zelf beweert te zijn”

13 april 2018 — Volgens Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko is McLaren helemaal niet zo goed in het bouwen van een F1-chassis als dat het zelf beweert.


Vorig jaar kende het McLaren F1 team opnieuw een erg teleurstellend F1-seizoen. De wagen waarmee Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne reden was niet competitief genoeg en daarvoor verwees McLaren hoofdzakelijk naar Honda.

De motor van de Japanners was niet krachtig genoeg en McLaren haalde meermaals aan dat het over een zeer goed chassis beschikte maar dat de Honda-motor heel wat van haar potentieel weg nam.

Volgens Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko tonen de resultaten van de eerste twee races echter aan dat McLaren helemaal niet over zo’n goed chassis beschikt als dat het zelf steeds beweert. Ondanks de overstap naar de Renault-motor kan het nog steeds niet vooraan meestrijden.

In Bahrein wist Toro Rosso, het b-team van Red Bull, met de Honda-motor achterin haar F1-bolide vierde te eindigen, iets waarin McLaren tijdens haar drie seizoenen met de Honda-motor niet eens in de buurt kwam.

“De heer Alonso wou Red Bull aanvallen maar hij bevond zich wel achter Toro Rosso,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “De McLaren kan niet zo geweldig zijn, het was niet alleen de Honda-motor die hen vorig jaar zo traag maakte. Ze behoren met de Renault-motor ook nog steeds tot de traagsten op de rechte stukken.”

Volgens Helmut Marko heeft McLaren eind vorig jaar dan ook de verkeerde keuze gemaakt door Honda te dumpen en over te stappen naar Renault als motorleverancier.

“Ze hebben een motor verloren die beter en beter wordt, ze hebben er ook heel wat geld aan uitgegeven.”

Het is inderdaad zo dat de Honda-motor steeds beter lijkt te presteren en ook op het vlak van de betrouwbaarheid een heel stuk vooruitgang heeft geboekt.

Toch blijft ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne er van overtuigd dat Red Bull voor McLaren de benchmark is.

“Welke motor er ook in je wagen zit, je staat in de Formule 1 constant onder druk,” aldus Vandoorne. “We hebben duidelijk Red Bull aangehaald als ons referentiepunt, het is dan ook logisch dat we met hen vergeleken worden.”

“We bevinden ons echter nog maar aan het begin van het seizoen. We moeten dan ook nog wat wachten op nieuwe onderdelen alvorens we weten waar we ons juist bevinden tegenover de andere teams.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België