“McLaren is outsider voor de titel”

12 oktober 2010 — McLaren kende geen al te goede race in Japan. De renstal zag beide rijders meer achterstand oplopen in de strijd voor de titel.

Echt slechte resultaten zetten McLaren niet neer. Button finishte als vierde terwijl Hamilton als vijfde over de streep kwam. Aanvaardbare resultaten als je in strijd bent voor de titel, behalve als al jouw grote concurrenten voor jou weten te eindigen.

Dat is ook de mening die David Coulthard is toegedaan. Volgens de voormalige McLaren-rijder behoren Hamilton en Button niet meer tot de favorieten voor de titel. Al beseft Coulthard als geen ander dat het allemaal snel kan keren in de Formule 1. De Schot schrijft McLaren dan ook nog niet helemaal af.

“McLaren is momenteel een outsider, maar het nieuwe puntensysteem heeft onze denkwijze serieus beïnvloed,” zegt Coulthard in zijn column voor The Telegraph. “Zou men Lewis of Jenson immers ook afschrijven indien ze met het oude puntensysteem elf of twaalf punten achter stonden? Natuurlijk niet.”

“Een aanrijding tussen beide Red Bull-wagens, een motorwissel bij Fernando Alonso, enkele problemen met de betrouwbaarheid. Alles is nog mogelijk.”

Coulthard komt echter tot de conclusie dat podiumplaatsen niet meet volstaan voor Hamilton en Button, overwinningen zijn absoluut noodzakelijk. Een conclusie die we graag bijtreden, maar je weet echter nooit. Misschien zijn enkele podiumplaatsen wel genoeg indien de concurrenten technische problemen kennen of eens moeten opgeven bij één van de komende races.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België