“McLaren is volledig illegaal bezig”

12 maart 2010 — Bij Renault is men duidelijk niet te spreken over de diverse achterpoortjes die McLaren opzoekt. Ook over de FIA heeft men geen goed woord over.

Vlak voor het licht in Bahrein op groen sprong liet technisch directeur bij Renault Bob Bell zijn mening luidop klinken. Als we Bob Bell mogen geloven heeft McLaren opnieuw de achterpoortjes van het reglement gevolgd en zou zelfs de FIA haar werk nier naar behoren hebben uitgevoerd.

Bij McLaren kan de rijder met zijn knie de luchtstroom beïnvloeden door een luchtkanaal af te sluiten. De rijwind wordt hierdoor omgeleid en daardoor kan de topsnelheid met zo’n 6km/h verhoogd worden op de rechte stukken. Op zich is het ene lacune in het reglement en dus een geniale vondst van McLaren.

Er mogen geen beweegbare onderdelen zijn op een f1-bolide, op de voorvleugel na, die de rijder mag verstellen gedurende de wedstrijd. Bij het systeem dat McLaren gebruikt is de rijder zelf echter het beweegbare onderdeel, wat op zich dus niet illegaal is.
“McLaren heeft het reglement weer op een foute manier toegepast en de controle van de FIA lijkt wel een grap te zijn geweest. Hun achtervleugel is dan ook volkomen illegaal”, zo verklaarde Bob Bell aan de pers in Bahrein.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image