logo
 

McLaren kent opnieuw problemen met Honda-motor

06 juni 2015 — Het is alweer niet het weekend van McLaren. Twee weken terug kende het nog een opsteker door de eerste punten voor Jenson Button in Monaco. In Canada nam Button niet deel aan de kwalificatie. Fernando Alonso eindigde de kwalificatie als veertiende.

image
Het zit McLaren in Canada opnieuw niet mee. Het team kende het hele weekend al wat problemen en in de kwalificatie liep het ook niet vlot. Fernando Alonso beëindigde de kwalificaties als veertiende. Zijn teammaat Jenson Button kwam door een probleem met de motor niet aan de start van de kwalificaties. Alonso kon deze morgen ook al maar drie rondjes rijden, nadat hij zijn Honda krachtbron had moeten laten vervangen. De problemen zijn dus duidelijk nog niet voorbij voor McLaren en Honda.

“Veertiende is waarschijnlijk het hoogste wat we hadden kunnen halen vandaag,” aldus Alonso. “Morgen start ik nog dertiende, door de penalty voor Max (Verstappen).” Fernando Alonso hoopt op een betere dag, morgen tijdens de race. “Het was een heel moeilijke dag voor het team. Ze zijn de hele voormiddag bezig geweest mijn motor te verwisselen en dan konden we nog maar met één wagen aan de kwalificaties starten. Dat we als dertiende mogen starten is dan het beste nieuws van de dag. Hopelijk gaat het morgen beter met een vlotte race waarin we de finish halen zonder problemen. Het kan morgen nog wel interessant worden. Het is hier altijd een leuke race met veel actie en met meestal een safety car en heel wat betrouwbaarheidsproblemen voor alle teams. Vanuit een dertiende startplek kunnen er wel wat punten behaald worden en we zullen ook proberen dat te doen,” zo sprak Alonso na de kwalificaties.

De teamgenoot van Alonso, Jenson Button, kon dus al niet starten aan de kwalificaties. De voormalig wereldkampioen moest op het einde van de derde vrije training zijn wagen parkeren met een mechanisch probleem. “We wisten toen al redelijk zeker dat we de kwalificaties niet zouden halen,” vertelde Button die na de kwalificaties de pers toch te woord moest staan. “Ik weet nog niet waar ik morgen moet starten of welke straf ik zal krijgen. Dat moet allemaal nog bekeken worden. We hebben heel wat aan de wagen verandert ten opzichte van gisteren. Ik kreeg echt een positief gevoel bij de wagen, tot hij het begaf.”

Ook Button lauwert zijn team om het verrichte werk. “Het is een domper voor iedereen in de pits. Ze hebben al geweldig werk geleverd door Fernando’s wagen klaar te krijgen voor de kwalificaties en dat zullen ze nu moeten herhalen voor mijn wagen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België