McLaren krijgt boete voor wiel-incident Stoffel Vandoorne

13 april 2018 — McLaren heeft een boete van 5 000 euro gekregen voor het wiel-incident met Stoffel Vandoorne in China.


Tijdens de tweede oefensessie op het Shanghai International Circuit moest Stoffel Vandoorne plots zijn wagen aan de kant zetten omdat hij voelde dat er een wiel los stond. Uit veiligheidsoverwegingen moet een wagen dan zo snel mogelijk aan de kant gezet worden, wat hij dan ook deed.

Voor een zogenaamde ‘unsafe release’ dreigt normaal gesproken een gridstraf. In navolging van eerdere incidenten werd de bestraffing echter beperkt tot 5 000 euro boete.

Het is al de vierde keer op drie raceweekends tijd dat er een incident plaatsvindt met een los wiel. De FIA maakt zich dan ook behoorlijk wat zorgen over dergelijke incidenten en gaat een onderzoek opstarten om herhaling van de incidenten te voorkomen.

Het zwaarste incident vond vorige week plaats toen tijdens de GP van Bahrein. Een band rechts achteraan was nog niet van de wagen gehaald maar Raikkonen had toen wel al groen licht gekregen en vertrok daardoor. Een Ferrari-monteur die een band vast had werd vervolgens aangereden en liep een dubbele beenbreuk op. Ferrari kreeg voor het incident een boete van 50 000 euro.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België